Buszok bérbeadása és személyszállítás

buszbérlés

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. tulajdonában lévő vadonatúj kisbusz kiválóan alkalmas sportcsapatok, kisebb közösségek, baráti társaságok, tanári karok kényelmes utazására.

Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nkft.
Autóbusz Bérlés

Bérleti díjak 2023. január 01-től:

200 km-ig: 7.800.,- Ft + áfa/óra (min. 6 óra időtartam leszámlázásra kerül).
200 km felett: 360.,- Ft + áfa/km.
A szombathelyi sportegyesületek és közintézményeknek 5%-os kedvezmény jár a bérleti díjból.

Bérelhető buszok:
• 18+1 fős
• 19+1 fős
• 20+1 fős

Az autóbusz bérlésénél illetve az út tervezésekor kérjük figyelembe venni a KRESZ-re illetve a buszsofőrök vezetési és pihenési idejére vonatkozó jogszabályokat:

A KRESZ értelmében Magyarországon 3,5 t feletti autóbusszal a legnagyobb megengedett sebesség:

• lakott területen belül 50 km/h
• lakott területen kívül 70 km/h
• autópályán 80 km/h vagy külön engedéllyel 100 km/h.

Buszsofőrökre vonatkozó jogszabályok:

Napi vezetési idő: A napi vezetési idő maximuma 9 óra, amit kétszer egy héten (hétfőn 0 órától vasárnap 24 óráig terjedő időszakban) fel lehet emelni maximum 10 órára. A napi vezetési időt két, legalább 9 órás pihenőidő (napi vagy heti) közötti időszakban kell nézni. Bármely 9 óra feletti vezetés (például 9 óra 5 perc) kihasználja a felemelt napi vezetési idő lehetőségét.

Napi pihenő: Műszakkezdéstől számított 24 órán belül napi pihenőt kell tartani, mely lehet rendszeres (minimum 11 órás) vagy csökkentett (kevesebb mint 11, de legalább 9 óra). A rendszeres pihenőt 2 részletben is meg lehet tartani egy 3 órás és egy 9 órás pihenő formájában.
Nemzetközi utak esetében, négykezes járat esetén a 24 órás időszak 30 órás időszakra bővül, ezen belül kell egy legalább 9 órás pihenőt tartania mindkét sofőrnek.

Szünetek: Maximum 4 és fél óra vezetési idő után 45 perc egybefüggő szünetet kell tartani, amit ki
lehet váltani egy minimum 15 perces és egy ezt követő minimum 30 perces szünettel.
Amennyiben a tervezett utazás előreláthatólag egy sofőrrel -ezen jogszabályokat figyelembe véve- nem teljesíthetőek úgy pótsofőrre van szükség, amelynek díja a bérlőt terheli.

Általános Utazási feltételek

Az utazási szerződés akkor jön létre, amikor a Megrendelő vagy képviselője a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft mit szolgáltató ajánlata szerint a szolgáltatásokat megrendelte, a megrendelést a szolgáltató elfogadta, visszaigazolta, és ha szükséges a Megrendelő a díjelőleget megfizette
Fizetés a számla átadását követően történhet készpénzben vagy 8 napos  banki átutalással egyaránt. Előlegként – többnapos illetve külföldi utaknál- az indulás előtt legkésőbb 15 nappal a várható fuvardíj 50 %-át be kell fizetni a Sportközpont bankszámlájára.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak e-mailben vagy ajánlott levélben fogadunk el.

Belföldi egynapos utak esetében:
3 napon belüli lemondás a fuvardíj 25%-a
1 napon belüli lemondás a fuvardíj 50%-a

Többnapos illetve külföldi utak esetében:
Fuvarindulás előtti 15 napig díjtalan,
14. naptól 3 napig – a várható fuvardíj 25%-a
3 napon belül – a várható fuvardíj 50%-a

Az autóbuszon a dohányzás, étel és ital fogyasztása tilos!

A gépkocsivezető(k) szállásának és félpanziójának a költsége, az úthasználati (autópályadíj, útadó, komp- és alagútdíj,) és parkolási díjak a megrendelőt terhelik. Az autóbuszvezetők félpanziójának a költségét a megrendelő rendezi a szállásadóval, a parkolási díjakat helyben fizeti.

A gépkocsivezető(k)nek nincs napidíja egynapos belföldi út esetén, külföldi útnál illetve többnapos belföldi utaknál a buszsofőrök napidíja személyenként az adott ország előírásai szerinti.
A Megrendelő és a vele utazó személyek iratainak, okmányainak meglétéért, érvényességéért a személyek egymaguk felelnek.

Az Utas köteles az utazásra vonatkozóan a mindenkori jogszabályokat, előírásokat (pl. útlevél-, vízum, vám- és devizaszabályok, egészségügyi előírások, pandémiára vonatkozó előírások stb.) betartani. Mindezek elmulasztása vagy megszegése esetén keletkezett károk többlet költségek kizárólag az Utast terhelik.

Az Utas poggyászának, kézicsomagjának őrzéséről az utazás során maga köteles gondoskodni.

A autóbuszon fejlett tárgyakért a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. nem tud felelősséget vállalni, ezért minden egyes esetben győződjenek meg, hogy meg van-e mindenük, ha elhagyják az autóbuszt.
Az utazás során az Utas által a buszban okozott kárért (rongálás, nagyobb mértékű szennyezés, stb.) az Utas közvetlenül tartozik anyagi felelősséggel.

Esetleges kártérítési igénnyel az Utas a hazaérkezést követő 3 munkanapon belül élhet írásban, a kártérítési igény összege maximálisan a befizetett ráeső utazási díj 50%-a lehet.

Az Utas kötelezi magát, hogy az utazáson illetve annak programjain kizárólag akkor vesz részt, ha az általa ismert egészségi állapota ezt lehetővé teszi, illetve amennyiben nem szenved olyan betegségben, amelyre tekintettel az utazási szolgáltatás valamely részének igénybe vétele számára a megszokottnál nagyobb kockázatot jelent. Az Utas az utazáson saját felellőségére vesz részt.

Az autóbusz bérlésének díja nem tartalmazza a betegség-, a baleset- és a poggyászbiztosítást.
A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. jogosult Alvállalkozó igénybevételére.

A Vállalkozó és partnerei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Megrendelő az úti célt biztonságban és időben elérje, azonban az utazás időtartamát nagymértékben befolyásolják az időjárási, út és forgalmi viszonyok.

A Vállalkozó köteles csereautóbuszt biztosítani, ha valamilyen műszaki hiba esetén a kényszerpihenő várhatóan meghaladja a 12 órát, és a csereautóbusszal a Megrendelő várhatóan hamarabb hazaérkezne.

Cégünk nem tartozik felelősséggel a Megrendelővel szemben, ha az utazás elháríthatatlan külső ok (vis major: háború, terrorizmus, belső zavargás, sztrájk, járvány, természeti katasztrófa) miatt hiúsul meg (Ptk. 399. §). Ha a szerződés teljesítése az utazás során ellehetetlenül, a Vállalkozó a Csoport érdekében a tőle elvárható legnagyobb gondossággal köteles eljárni.

Szombathely, 2021. november 01.

Kovács Cecília
Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola
Nonprofit Kft.

Kapcsolat

Cím: 9700 Szombathely, Sugár út 18.

Telefonszám: 06 30 939 1272

Email cím: svajda.gabor@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek: 07:30 – 22:00

Szombat: –

Vasárnap: –

Hírek Ne hagyd ki

Atlétika-Büszkeségek

Minden sportoló álma az olimpiai részvétel. Büszkék vagyunk, hogy ez most a Dobó SE négy sportolójának – van akiknek már másodszor – megadatott. Különösen azért is örülünk, mert mind...

Tovább olvasom