Bemutatkozás

Tisztelt Sportbarátok! Kedves Látogatók!

Sok szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. honlapján!

Az intézményt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 1999. július 1-ei hatállyal SZMJV Sportiskolája néven hozta létre. 2001.október 17-én a Magyar Olimpiai Akadémia felajánlásának köszönhetően csatlakoztunk az Olimpiai Iskolák táborához, és felvettük a szombathelyi születésű olimpiai bajnok, Rajczy Imre nevét. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2010. január 1-én alakult, a Szombathelyi Sportszolgáltató Kht. jogutódjaként.

A Sportközpont ellátja az Önkormányzat tulajdonában lévő sportlétesítmények (Sugár úti Sportcentrum, Sportliget, Városliget, Homok úti Lőtér, Oladi Futóvad Lőtér, Farkas Károly utcai Sportcsarnok, Késmárk utcai Tenisz Centrum) üzemeltetését, karbantartását, edzésekre, versenyekre, mérkőzésekre, kulturális és egyéb rendezvényekre való előkészítését, és lehetőségeihez mérten fejlesztését.

A Sportiskola keretein belül történik a sportági kiválasztáson túl a minőségi utánpótlásképzés, majd a sportolóknak a város célegyesületeibe való irányítása. A cél, biztosítani a sportiskolás fiatalok számára a stabil szakmai és anyagi hátteret, valamint a folyamatos versenyzési lehetőséget. Elengedhetetlen, hogy az utánpótlás-nevelés és az élsport megbecsültsége, a helyes életmódra való nevelés továbbra is kiemelt figyelmet kapjon. Az elmúlt évtizedek bebizonyították, hogy a sportiskola szakosztályainkban sportolók kiváló alapokat kapnak, lehetnek egy jó közösség tagjai, közülük többen váltak élsportolóvá.

Jelenleg a Sportiskola nyolc szakosztályában (atlétika (futó, dobó), asztalitenisz, korcsolya, kosárlabda (fiú, lány), röplabda, sakk, torna, úszás) 550 versenyző sportol.

 

A társaság szorosan együttműködik a sportági országos szakszövetségekkel, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a köznevelési típusú sportiskolákkal, és a Savaria Egyetemi Központtal a sportiskolai képzés fejlesztése céljából.  A sportiskolai csoportokban a fiatalok teljesítménye hatással van a szombathelyi oktatási intézmények sporteredményeire is, hisz iskolájukat képviselve bekapcsolódnak az országos diákolimpiai küzdelmekbe, melyeken eredményesen szerepelnek. Ezzel olyan életpálya biztosítható a fiatalok számára, amely az általános iskolán és a középiskolán keresztül Szombathely felsőoktatásáig ér.

 

A Kft. kiemelten támogatott területként határozza meg az ifjúsági- és szabadidősportot is. A társaság célja, hogy a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, a Városi Diáksport Bizottság, és a városrészek civil szervezeteinek bevonásával, a sportcélú ingatlanok fejlesztésével, szervezett programok keretében minél nagyobb számban mozgósítsa a sportolni vágyókat.

„Ha elhiszed, hogy legyőztek – legyőztek.
Ha elhiszed, hogy nem mered – nem mered.
Ha győzni akarsz, de azt hiszed, nem győzhetsz,
Csaknem biztos, hogy nem te leszel a győztes.
(…)
Az élet csatáit nem mindig
Az erősebb, gyorsabb nyeri,
És előbb-utóbb az győz,
Aki, hogy győzhet, elhiszi.”

Walter D. Wintle

Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola NKft.

Hírek Ne hagyd ki

Röplabda

2024. június 08-án U17B-s III. osztályú csapatunk 1-4 helyezésért játszott döntőt Dunakeszin. Az első mérkőzésen izgalmas, szoros meccset játszottunk a fiatal, lelkes MTK fehér ellen. Sajnos a döntő szettben...

Tovább olvasom

Atlétika- Veszprém

2024.06.08-09-én Veszprémben rendezték a Területi liga nyugati régió bajnokságának II.fordulóját. Pankotay Emma a Győrben futott 80m-es aranyjelvényes eredménye mellé 300m-en is megfutotta a szintet, s továbbra vezeti az országos...

Tovább olvasom