Bemutatkozik a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

sportnap 2022

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség 11 sportágban szervez versenyeket a város lakosságának. Tevékenységét az Önkormányzat, a Sportbizottság javaslata alapján kiemelten támogatja. Legnépszerűbb sportágak: kispályás labdarúgás, teke, tenisz, korcsolya, atlétika. Dinamikus fejlődik a lövészet. Legfontosabb versenyeink: városi kispályás labdarúgó bajnokság, városi tekebajnokság, Szilveszter Kupa labdarúgó torna, téli labdarúgó terembajnokság, strandröplabda, Csótó csúcsfutás, városi teniszbajnokság, Mikulás kupa korcsolya verseny, téli városi síbajnokság.

Szakosztályok

  • Labdarúgás
  • Atlétika
  • Tenisz
  • Sakk
  • Teke
  • Korcsolya
  • Asztalitenisz
  • Kosárlabda
  • Röplabda
  • Lövészet

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Egészségügyi és Közszolgálati Osztály

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetési rendeletében minden évben támogatást biztosít a város területén megrendezésre kerülő szabadidős sportrendezvények szervezésére és lebonyolítására. Az Önkormányzat érvényben lévő sportfinanszírozási rendszere is kimondja, hogy az önként vállalt feladatok közül – a sport területén – elsőként azon eseményekre biztosít forrást, amelyekkel a gyermekek sportolását, valamint a szabadidősportot segíti.

Szombathely Megyei Jogú Város sportéletének üde színfoltját jelentik a különböző szabadidősport rendezvények, melyek elsősorban nem eredmény orientáltak, fő céljuk a prevenció, a lakosság egészségmegőrzése, illetve motiváció a szabadidő hasznos eltöltésére. Az rendezvényeken, versenyeken a résztvevők saját elhatározásukból egyénileg, vagy szervezett keretek között sportolnak. Ennél a területnél érezhető a szemléletmód változása, miszerint a lakosság egyre inkább igényli a kötetlenebb, a rendszeresen vagy alkalomszerűen űzhető sportformákat. Fontos szempont a rendezvények publicitása, a média aktív bevonása, rendezvényeken sportoló „amatőrök” számának növelése.

A Polgármesteri Hivatal Sport és Ifjúsági Irodája 2021. őszétől számos sportágban szervezi szabadidősport rendezvényeit, versenyeit Szombathelyen. (tenisz, atlétika, kerékpár, korcsolya, röplabda, kosárlabda, asztalitenisz, strandsportok, nordic walking, sakk, asztalitenisz, e-sport, darts, stb.) A rendezvények lebonyolítása az Iroda szakembereinek koordinálásával, sportági szakemberek bevonásával történik, valamint a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. szakmai, pénzügyi bevonásával.

Szabadidősport ügyintézés

Irodavezető
Ügyintéző

Szabadidősport Szövetség elérhetőségei

Gerencsér Tibor

Beosztás: Szabadidősport Szövetség elnök

Telefon: 06/94-513-760

Veres Zoltánné

Beosztás: Szabadidősport Szövetség ügyintézője

Telefon: 06/94-513-760

Mobil: +3620 959 7483

Szerdahelyi János

Beosztás: Szabadidősport Szövetség labdarúgás

Havasi Attila

Beosztás: Szabadidősport Szövetség atlétika

Vécsey Ernő

Beosztás: Szabadidősport Szövetség tenisz

Palkó István

Beosztás: Szabadidősport Szövetség sakk

Balázs Tibor

Beosztás: Szabadidősport Szövetség teke

Mobil: +3630 573 6812

Varga Jenő

Beosztás: Szabadidősport Szövetség korcsolya

Tihanyi Tibor

Beosztás: Szabadidősport Szövetség asztalitenisz

Szalai János

Beosztás: Szabadidősport Szövetség kosárlabda

Gőczi István

Beosztás: Szabadidősport Szövetség röplabda

Nagy István

Beosztás: Szabadidősport Szövetség lövészet

Vécsey Zsolt

Beosztás: Szabadidősport Szövetség

Hírek Ne hagyd ki

Asztalitenisz

Ismét Magyar Bajnok lett a SZAK-Sportiskola serdülő fiú csapata! Alig fél évvel az őszi csapat bajnoki címünk után ismét a dobogó tetejére állhatott fel a SZAK-Sportiskola serdülő fiú együttese....

Tovább olvasom