Sugár úti Sportcentrum – Schaeffler Arena Savaria

Schaeffler Arena Savaria

A Schaeffler Arena Savaria egy 2006-ban átadott multifunkcionális sportcsarnok, amely a mintegy 6 hektáros területen található Sugár úti Sportcentrum része. A 1910 m2-es multifunkcionális csarnokban a férőhelyek száma 3500 fő, ebből 2000 fix és 1500 mobil ülőhely. Egyéb rendezvényekre további 700 ülőhely alakítható ki. Teljes befogadóképesség álló és ülő helyeket tekintve 6000 fő. A multifunkcionális sportcsarnok folyosóval össze van kötve egy 1000 m2 úgynevezett Kiscsarnokkal, amelyben a küzdőtér egy szabvány méretű kosárlabda pálya nagyságú (kifutókkal), és 500 ülőhellyel rendelkezik.

A kültéren található 2500 m2-es bekerített aszfaltos pálya, mely a csarnokkal közvetlen kapcsolatban van.

A szombathelyi Schaeffler Arena Savaria multifunkcionális sportcsarnok helyet ad a Falco KC Szombathely férfi kosárlabda csapatának, amely négyszeres magyar bajnok és FIBA BL-ben is szép sikereteket ért el. Itt sportol a város több egyesülete, több általános illetve középiskolája is.

Kapcsolat

Cím: 9700 Szombathely, Sugár út 18.

Email cím: info@szombathelysport.hu

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek: 07:00 – 22:00

Szombat: zárva

Vasárnap: zárva

Hírek Ne hagyd ki

Asztalitenisz

Ismét Magyar Bajnok lett a SZAK-Sportiskola serdülő fiú csapata! Alig fél évvel az őszi csapat bajnoki címünk után ismét a dobogó tetejére állhatott fel a SZAK-Sportiskola serdülő fiú együttese....

Tovább olvasom