szosi ifjúsági ob 2023

Az Országos Ifjúsági Bajnokságon több mint 20 számban mérettették meg magukat a Szombathelyi Sportiskola úszói, akik közül ezúttal csak Papp Kristóf tudta B döntőbe verekedni magát.

Debrecen adott otthont az idei MVM CXV. Ifjúsági Úszó Országos Bajnokságnak. Az eseményen hatan képviselték a Szombathelyi Sportiskolát, nevezetesen Bozsodi Máté, Svélecz Banjámin, Papp Kristóf, Horváth Patrik, Horváth Emma Sára és Vincze Lívia. Az ob-n külön engedéllyel részt vehetett a két Kalmár lány, Alíz és Laura is, ám az ő idejüket versenyen kívül mérték.

Mint ismert, a Kalmár lányok az Egyesült Államokban tanulnak, ahová a napokban térnek vissza. Budavári István mindenképpen látni szerette volna, hol tart Alíz és Laura fejlődése, ezért külön kérvényezte a szövetségnél, hogy medencébe szállhasson a két lány az ifi ob-n, ahol ezúttal nem sikerült döntőbe jutnia egyik SZoSI-úszónak sem, mindössze Papp Kristóf tudta beverekedni magát 50 méter gyorson a B döntőbe.

A négy napos versenyen sportolóink rengeteg egyéni csúcsot úsztak, de sajnos ez sem volt elég a döntőkbe jutáshoz. A tavalyi helyezéseikhez képest 30-40 hellyel ugrottak előrébb a ranglistán. Így nézve egy egészen jó fejlődési ugrásnak minősíthető ez a verseny. A csapat tagjai közül kiemelkedett Svélecz Benjámin és Papp Kristóf teljesítménye, mindketten remek időket úsztak, rengeteget javultak. Ez a debreceni kis csapatunk kiegészülve Davanzo Nikollal, Pozsonyi Koppánnyal, Molnár-Végh Bálinttal, Pados Gergővel és Péter Petrával a felnőtt-, ifi-, serdülő- és gyermek országos bajnokságokon összesen 50 egyéni csúcsot úszott.

Ha nem érmekben gondolkodunk, hanem mindenkit a saját szintjén vizsgálunk úgy, hogy a fiatalok többsége az összes korosztályos ob-n részt vett, akkor azt mondhatjuk, hogy szép eredményeket ért el ez a csoportunk – méltatta tanítványainak eredményeit Budavári István szakosztályvezető.