BEMUTATKOZÁS

sakk bemutatkozás

Szakosztályunk a Sportiskola megalakulása (1999) óta működik, és városi megyei – valamint országos szinten is az utánpótlás nevelés bázisának tekinthető. Büszkék vagyunk, hogy a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Pontrendszere alapján évek óta az ország legeredményesebb egyesületei közé tartozunk.

A Sportiskola égisze alatt tanítványaink az egyéni versenyek mellett csapatban is rendszeresen játszanak megyei – és országos szintű bajnokságokon. 20-25 gyermek részvételével zajlanak egyéni, és csoportos tréningjeink. Edzőink szakmai tapasztalata és elhivatottsága évek óta segíti a gyerekek szellemi fejlődését. A város számos iskolájából gyűlnek össze a sakk iránt érdeklődő fiatalok, akiket a közös irányultság az edzéseken és a versenyeken kívül is szorosan összekovácsol. A kiscsoportos kereteken belül tartott edzések családias hangulata segíti a gyerekek fejlődését és társas kapcsolataik bővítését, elmélyítését.

Szakosztályi kereteken belül célunk a sportolók magas szintű szakmai oktatása, amivel nem csupán a későbbi sikerek alapozhatóak meg, de olyan – az iskolában és az életben való boldogulást segítő – készségek is, mint az előre tervezés képessége, a kreatív és problémamegoldó gondolkodás. A sakkozás személyiségfejlesztő hatása mára közismert.

Az intenzív munka eredményeképp a sakk szakosztály soraiból mára már több első, – és másodosztályú felnőtt játékos nőtte ki magát. Munkánk során együttműködünk a szombathelyi Haladás VSE Sakk Szakosztályával.  16 éves kor után fiatal játékosaink itt folytathatják felnőtt pályafutásukat a nemzeti bajnokság első, másod- és harmadosztályú csapataiban.

EREDMÉNYEINK

Büszkék vagyunk arra, hogy a Sportiskola Sakk Szakosztályának csapata több alkalommal is ért el érmes helyezést a Rapid Ifjúsági Csapatbajnokságon.

KIKET ÉS MILYEN KOROSZTÁLYÚAKAT VÁRUNK?

Edzéseinkre szeretettel várunk minden olyan 12 év alatti lányt és fiút, aki érdeklődik a sakk iránt, és szeretne tagja lenni egy összetartó, vidám és eredményes csapatnak!

Eredmények

A több magyar bajnoki cím és magyar bajnoki érem mellett nemzetközi eredményeink közül kiemelkedő Hittér Gabriella és Varga Melinda Európa-bajnoki címe, Szakasics Emese Európai Uniós Bajnokságon elért 3. helyezése, valamint Borhy Marcell Európa Bajnoki 6. helyezése. Külön figyelemre méltó Varga Melinda U20-as bajoki címe, amit egyedülálló módon 14 éves korában ért el. Borhy Marcell az első olyan sportolónk, aki 15 éves korára megszerezte a mesteri címet és továbbra is oszlopos tagja a magyar ifjúsági válogatottnak.

Kapcsolat

Cím: feltöltés alatt

Telefonszám: feltöltés alatt

Email cím: feltöltés alatt

Nyitvatartás

Hétfő – Péntek: feltöltés alatt

Szombat: feltöltés alatt

Vasárnap: feltöltés alatt

Hírek Ne hagyd ki