rplabda HALADÁS VSE/VASI SPORT AKADÉMIA – SZOESE 3:0 (19,18,9)

200 néző

vezette: Őri, Prukner

SZOESE:          Gulkai, Horváth, Kiss, Erdősi, Halmosi, Simon,

csere:              Nagy (libero), Németh,

edző:               Bodzer Attila

HVSE/VSA:     HORVÁTH, Tóth, Fazekas, Végh, Kiss, Bokor,

csere:              Zoltán(libero), Dancsecs, Simon,

Edző:               Mucsi Péter

Az NBII-es röplabda bajnokságban mindig pikáns mérkőzést ígér, a szombathelyi rangadó, a két helyi csapat között. A felfokozott állapotot, tovább fokozta a remek hangulatot teremtő szépszámú nézősereg és az a tény is, hogy mind a két csapat vereséggel nyitott az elsőző fordulóban.

Jól kezdtek a vendég egyetemisták. Bátor nyitásokkal pár pontos előnyre tettek szer, míg egy pici megilletődöttség volt a hazai oldalon. A játszma közepéig kiegyenlített játék folyt. Támadásban rövid ejtésekkel operált a vendég gárda, a játszma elején még eredményesen, azonban védekezésben fokozni tudta a tempót a zöld-fehér alakulat, így az ellenfél enerváltabb támadójátékát jól védte le a szett közepétől. A feljavult nyitások is a hazaiak malmára hajtották a vizet. 11:11 után Előbb Végh Júlia, majd Kiss Brigitta nyitásai okoztak zavart az ellenfél soraiban. A végjátékot simán fordította a maga javára HVSE/VSA.

A második szettben Gulkai remek nyitásainak köszönhetően 5 pontos előnyt szerzett a Szoese. A hazai csapatot fel is paprikázta az eredmény és magasabb fokozatba kapcsolt. Előbb Tóth Zsuzsanna nyitásaival egyenlített, majd Fazekas Szilvia nyitásaival már el is lépett ellenfelétől a hazai csapat. A hálónál Bokor Laura szép támadásainak tapsolhatott a nagyérdemű. A sebességváltásnak köszönhetően óriási előnnyel érkezetett a végjátékba a zöld-fehér csapat.(20:10) Egy-egy hibának köszönhetően még közelebb zárkózott a vendég Szoese, azonban esélyt sem kapott a játszma megnyerésére.

A harmadik etapban szinte már csak egy csapat volt a pályán. A hitét vesztett Szoesének, a kiválóan szerváló Haladás játékosok nyitásai is megoldhatatlan feladatot jelentettek. Sáncban és támadásban is kimagaslóan teljesített a hazai alakulat. Horváth Dóra remekül fogta össze csapatát és jól mozgatta ütőit. A játék minden elemében ellenfele fölé nőtt a HVSE/VSA, így óriási különbségű (25:9), de megérdemelt győzelmet aratott az utolsó játszmában is, ezzel 54 perc alatt be is fejezte a mérkőzést.   

Mucsi Péter: A helyi sajtóban megjelent publikáció a veresége ellenére nagyon dicsérte ellenfelünket, míg csapatomat, a szoros vereség ellenére csupa negatív kritikával illette. Ha ez a kép reális, akkor nagyon erős csapatra számíthattunk a mai mérkőzésen. Szerencsére játékosaink nem a külső vélemény alapján játszották le a mérkőzést és bebizonyították, hogy a befektetett munka, szemben a lesajnáló véleménnyel, mindig megtérül. Talán méltó választ adtunk minden kétkedőnek, hogy Szombathelyen az együttműködésben lévő egyesületekben nagyon jó munka folyik, amelyre hosszútávon is lehet alapozni. Külön örülök annak, hogy a sérüléséből felépült Horváth Dórának jó mérkőzéssel sikerült visszatérnie. Gratulálok és köszönöm minden játékosomnak a példás hozzáállását!      

Junior:

HALADÁS VSE/VASI SPORT AKADÉMIA – SZOESE           3:0 (9,14,18)

A HVSE/VSA junior csapata könnyed játékkal kerekedett felül a Szoese csapatán. Kiválóan nyitott és a játék többi elemében is jobban teljesített ellenfelénél, így egy percig sem forgott veszélyben a győzelme.

HVSE/VSA: 

Horváth Dóra, Bokor Laura, Dabronaki Emese, Végh Júlia, Demény Liza,

Csere: Farkas Barbara(libero), Zoltán Anna(libero), Varga Réka, Dancsecs Nikolett

Edzők: Antonio Mircea Petre, Bodovics Árpád