BEMUTATKOZÁS

korcsolya bemutatkozás

A korcsolya szakosztály kezdetektől tagja a Sportiskolának. A Savaria Speedskating Team-mel együttműködésben szoros szakmai munkát folytatunk. Az alapozó képzést, versenyzésre való felkészülést a Savaria Speedskating Team, az élsportolók továbbképzését, versenyeztetését a Szombathelyi Sportiskola végzi. Fontos megemlíteni, hogy vannak olyan versenyzők, akik télen a nagypályás gyorskorcsolya sportágban (long track) is versenyeznek. Ezen korcsolyázók versenyeztetése a Savaria Speedskating Team feladata. A két sportág „rokoni viszonyban” van egymással, oda-vissza alapon pozitív hatást gyakorolnak a gyerekek mozgásfejlődésére, kihatnak eredményeikre. A görkorcsolyában elért sikerek megmutatkoznak a nagypályán is, komoly eredmények könyvelhetők el ebben a sportágban.

HÁNY FŐVEL MŰKÖDÜNK JELENLEG?

Szakosztályunk 20-25 fővel működik.

A SPORTÁG BEMUTATÁSA

A gyorsasági görkorcsolya sportág versenyein különböző távokat kell teljesíteni az ellenfelekkel vívott taktikai küzdelemben. A futamokat úgynevezett pálya és utcai helyszíneken rendezik. A pálya hossza 160–300 m-es lehet, döntött kanyarokkal, beton, aszfalt, egyéb speciális felületű. A középtávnak számító futamokban (500–1000 m), ahol 4–8 fő küzd egymással, selejtezők során kerülhetnek a döntőbe a legjobbak. A hosszabb távokon (3000 m-től 20000 m-ig) egyszerre 20-40 fő is indulhat, és különböző szabályokkal teszik látványosabbá a verse­nyeket. Pl.: az utolsókat a körök végén kizárják, és a befutókörre már csak öten maradnak. A pontozásos távokon az elsőket körönként pontozzák, és a végeredményt a gyűjtött pontok alapján számítják ki. A maratoni versenyeket természetesen 42 km-en rendezik, általában városközpontokban. A váltóversenyekben 3 fős csapatok indulnak. A gyorsasági versenyek alatt a szabályok lehetőséget adnak a taktikai és a test-test elleni harcra is.

SIKERES SPORTOLÓK, AKIK A SZOSI NÖVENDÉKEI VOLTAK

Bejczi Botond: Európa Kupa összetett 3. hely, Európa Bajnoki 5. hely
Mercs Abigél: Európa Bajnoki 3. és 5. hely
Sipos János:    Európa Bajnoki 5. hely
Zsankó Petra: Európai Bajnoki 5. hely

KIKET ÉS MILYEN KOROSZTÁLYÚAKAT VÁRUNK?

Már óvodás kortól várjuk az érdeklődőket, akik szeretnék kipróbálni ezt a látványos sportágat.

ELŐFELTÉTELEK A JELENTKEZÉSHEZ

Az edzésre jelentkezés semmilyen előképzettséget nem igényel (óvodás korosztály).

MEGTEKINTHETŐ-E AZ EDZÉS?

Az edzések előzetes egyeztetéssel megtekinthetők.

CSOPORTOK, EDZÉSEK HELYSZÍNE

Az edzések 3 csoportban zajlanak. A 12 év feletti versenyzők heti 5 edzéssel, 12 év alatti versenyzők heti 3 alkalommal, és az óvodások heti 2 foglalkozással készülnek a megmérettetésekre.

Helyszínek:

Görkorcsolyapálya – 9700 Szombathely, Dolgozók útja 1. (tavasz-ősz időszak)
Aréna Savaria Sportközpont – 9700 Szombathely, Sugár út 18. (téli időszak)
Szombathelyi Műjégpálya – (téli időszak)

SZAKOSZTÁLYVEZETŐ

Tóth Attila – testnevelő (Aranyhíd EGYMI), tagja az Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetségnek, illetve edzőként is tevékenykedik a válogatott mellett.

Kapcsolat

Tóth Attila
toth.attila1985@gmail.com
+36 70 415 5225

VERSENYZÉSI LEHETŐSÉG

MOGGSZ bajnoki versenyrendszerében országos bajnokságok korosztályonként, nemzetközi versenyeken.

Hírek Ne hagyd ki