A negyvenhárom országos helyszín között a szombathelyi műjégpálya is csatlakozott a Jégpályák Éjszakája elnevezésű szombat esti programhoz.

 

[spvideo height=”281″]https://youtu.be/kfFf9UmlYkM[/spvideo]

,,mindenki szombathelyi….mindenki szombathelyi”

Így köszöntötték egymást és a téli sport szerelmeseit a szombathelyi fiatalok, akik ez alkalommal is rengeteg program közül választhattak.

Varga Jenő – főszervező, Szabadidősport Szövetség:
,,A főszervező a Szombathelyi Pingvinek és a Szabadidő Sportszövetség. A programok sorában szeretnénk megismertetni a jégkorongot, magyarul a jégsporttal kapcsolatban. Lenne egy kis technikai megoldás a gyorskorcsolyával kapcsolatban, és ügyességi versenyek szerepelnek a mai programban. Ki lehet próbálni az iskolák a jégen anyagát, és ahogy látjátok ténylegesen nagyon sokat érdeklődnek, úgy érzem nagyon jó kezdeményezés, mindenképpen Szombathely mellette van.”

A jégkorongot szinte minden fiatal kipróbálta.

Edelényi Bálint:
,,jégkorongot kipróbáljuk, utána pedig korcsolyázunk, ez a program”

Szombathelyen éjfélig, kedvezményes, hétvégi felár nélküli belépőjeggyel léphettek a műjégpályára a korcsolyázni és jégkorongozni vágyók. A résztvevők magas száma a szervezőket igazolta.

Kisőrsi Ferenc – létesítményvezető, SZOVA ZRt. :
,,nagy örömömre szolgál, hogy az idei szezonban több mint hatezer fővel több látogatónk van, mint az elmúlt évben. Tehát mindenképpen ez azt mutatja, hogy a szombathelyiek ezt szeretik, szeretnek ide kijárni korcsolyázni.

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, a Szabadidősport Szövetség és a Műjégpályát üzemeltető SZOVA Zrt. által szervezett téli programok folytatódnak. Január 30-án Balogh Józsefre emlékeznek a Mesélő fakutya című rendezvényen, február 6-án lesz a második rövidpályás gyorskorcsolya félmaraton, 14-én a jégkarnevál várja a korcsolyázókat, a szezonzáró jéggálát pedig február 20-án tartják.

forrás: sztv.hu