BEMUTATKOZÁS

atlétika bemutatkozás

Az atlétika futó-ugró szakosztálya egyidős a Sportiskolával. Az első időszakban főiskolás hallgatókkal oldotta meg a szakosztály az edzések szervezését. Áttörés történt Friedmanszkiné Mohácsi Éva szakágvezető kinevezésével, és a Vas-megyei Nemzeti Atlétikai Program vezetőjével, Lengyák Györggyel együtt kezdték a sportiskolás atlétákat edzeni.

Néhány év munkájának eredményeként nem csak országos serdülőbajnokságokat nyertek, hanem serdülő válogatott versenyzője is lett a szakágnak. Ettől kezdve szinte nem volt olyan év, hogy ne lettek volna országos bajnok atlétáink, vagy ne lettek volna korosztályos válogatottaink.

A Haladás VSE-vel fennálló együttműködési megállapodás szerint 16 éves kor felett a továbbfejlődés érdekében továbbirányítjuk a sportolókat, ezért az atlétika szakosztály csak utánpótlásképzéssel foglalkozik. Folyamatosan arra törekszünk, hogy működésünk, létszámunk mellett az eredmények is méltóak legyenek az elődökhöz. Emellett fontosnak tartjuk a sportágunk népszerűsítését, melynek egyik eszköze, hogy az iskola befejeztével táborokat szervezünk, ahol a fiatalok megismerkedhetnek az atlétika örömeivel.

HÁNY FŐVEL MŰKÖDÜNK JELENLEG?

Szakosztályunk jelenleg 50-60 fővel működik.

A SPORTÁG BEMUTATÁSA

Az atlétika a „sportok királynője”. Széles spektrumban, a sportág sokoldalúságát kihasználva bárki megtalálhatja a számára megfelelő szakágat, versenyszámot. Futások, ugrások, összetett versenyszámok, megannyi különböző mozgásforma, mégis közös csapatban. Fiúk és lányok együtt, homogén csoportokban, egészséges közegben sportolnak, fejlődnek. Egyéni és csapatversenyek során mindenki bizonyíthatja küzdőképességét, tehetségét, szorgalmát.

SIKERES SPORTOLÓK, AKIK A SZOSI NÖVENDÉKEI VOLTAK

  • Móricz Bálint fedett pályán, szabadtéren egyéniben és váltóban többször szerzett országos bajnokságon dobogós helyezést. 2008-2011 között serdülő és felnőtt válogatott.
  • A serdülő és újonc fedett pályás OB-n, a 2015-ös év első atlétikai bajnokságán a Szombathelyi Sportiskola bronzérmet szerzett Szombath Klaudia személyében (60 méteres síkfutásban új megyei serdülő csúccsal).
  • Standi Laura 2019-ben serdülő válogatott volt távolugrásban.
    – Pápai Nerina fedett pályán és szabadtéren egyaránt nyert U14es összetett bajnokságot. Számos érmes helyezés sprint számokban (80m, 300m, 300 m gát).
  • Kovács Viktória Újonc (mai elnevezése U14) kora óta 300m-en korosztályában az élmezőnybe tartozik, 2022-ben fedett pályán 2. lett az OB-n. Emellett 300m gáton is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik.
  • Standi Bence sprint számokban került előkelő helyekre az országos ranglistán korosztályában, az összetett országos bajnokságon 5.helyen zárt.
  • 2022-ben az U16-os fiú 4×300-as váltónk 2. lett a váltó OB-n.

MILYEN KOROSZTÁLYÚAKAT VÁRUNK?

Már óvodás kortól indítunk csoportot, mely korosztálynál célunk a természetes mozgásokra alapozott fejlesztés. Ezt követi az U8-10, U12, U14-16-os korosztály.

KIKNEK AJÁNLJUK A SPORTÁGAT?

Ajánljuk az atlétikát azoknak, akik szeretik a sportág kihívásait, a futást, és akik rendszeres, összefogott életre vágynak, vagy szeretnének egy olyan életformát választani, ahol ezt el tudják sajátítani.

ELŐFELTÉTELEK A JELENTKEZÉSHEZ

Az edzésre jelentkezés semmilyen előképzettséget nem igényel.

MEGTEKINTHETŐ-E AZ EDZÉS?

Az edzések előzetes egyeztetéssel megtekinthetők.

EDZÉSEK IDŐPONTJAI, HELYSZÍNEI

Sugár úti Atlétika Centrum (9700 Szombathely, Sugár út 18.)
HVSE futófolyosó (9700 Szombathely, Rohonci út 3.)
Hétfő- Péntek 15:00 órától

SZAKOSZTÁLYVEZETŐ

Kamarás Ákos – szakosztályvezető, testnevelő tanár, atlétaedző. Tanítványai számos országos utánpótlás bajnokságon értek el sikereket. Óvodás csoport, U14-U16.

Kapcsolat

Kamarás Ákos
kamarasakos@gmail.com
+36 70 292 2501

VERSENYZÉSI LEHETŐSÉG

MASZ bajnoki versenyrendszerében országos
bajnokságok korosztályonként: csapatbajnokságok,
egyéni bajnokságok, ICG Nemzetközi versenyén.

Hírek Ne hagyd ki

Atlétika-Zalaegerszeg

Eredményesen szerepeltek U12-es kölyökatlétáink a 2024.06.07-én Zalaegerszegen rendezett régiós egyéni bajnokságon. A Kölyökből Atléta program keretein belül rendezett versenyen 10 érmes helyezést hoztak sportiskolásaink. Eredmények: Leány 60m: Laki Boglárka...

Tovább olvasom

Atlétika-Székesfehérvár

2024.06.15-én Székesfehérváron rendezték a Kölyökből Atléta program országos fesztiválját, ahol a régiós bajnok csapatok versenyeztek egymással. U10 és U12-es korosztályban 10-10 csapat mérte össze tudását. Az idősebb korosztályban versenyeztünk,...

Tovább olvasom