asztalitenisz országos bajnokság

Az első napon (csütörtökön) az újoncok (U11 és U13) léptek asztalhoz, és 1 arany és 1 bronz érmet szereztünk. Papírforma győzelmet aratott a magyar ranglistát torony magasan vezető Gergely Márk. Válogatott játékosunk még játszmát sem veszített korosztályában, az U13-ban. Ebben számban Torkos Domonkos a nyolcad döntőig menetelt. A másik érmet Vass Borbála gyűjtötte be az U11-es korosztályban. Az idősebbek (U13) között a legjobb 16-ig, míg klubtársa, Bécsi Noémi a fő tábla első fordulójáig jutott.

A második versenynapon két páros számot rendeztek a szervezők, és két érmet ekkor is bezsebeltünk. A SZAK- Sportiskola újonc (U13) fiú párosa Gergely Márk és Torkos Domonkos a dobogó 2. fokára állhatott fel. Az első helyen kiemelt Szabó – Vámosi kettőstől kaptak ki a döntőben. A másik páros szám a serdülők vegyes páros versenyszáma volt, amelyben nem minden játékosunk indult. A 3 versenyzőnk mindannyian más klubbelit kaptak párjukként. Titkon két vegyes páros éremre számítottunk, ám csak egy jött össze. Gergely Márk a pécsi Nagy Rebekával az oldalán végzett a 3. helyen, miután az elődöntőben az első helyen kiemelt Varga Botond, Barcsai Sophie kettőstől kaptak ki. Sajnos a Poór Balázs – Nagy Judit (PTE PEAC) duó váratlan vereséget szenvedett a negyeddöntőben, pedig 2. kiemeltként vágtak neki a versenynek.

A harmadik (záró) nap 3 érmet hozott. Az 1. helyen kiemelt serdülő (U15) párosunk Poór Balázs és Gergely Márk fokozatosan lendült játékba, de aztán esélyeshez méltón meg sem álltak a dobogó tétjééig. Az arany érem mellett nem sok hiányzott a bronz éremhez a Szarka Gábor – Vámosi Benjamin (KSI SE) párosnak sem, kár, hogy a döntő szettet nem sikerült abszolválniuk a 4 közé jutásért vívott küzdelemben. Remek játékkal a legjobb 16 közé került két újonc leány vesenyzőnk, Bécsi Noémi és Vass Borbála a serdülők között. Gergely Márk – mint a szám 3. kiemeltje – folytatta jó szereplését, és csak Varga Botondtól kapott ki az elődöntőben, aki az Európa ranglista 4. helyezettje. Poór Balázstól – a 2. helyen kiemelt játékosunktól – vártuk a másik érmet, ez azonban sajnos most nem jött össze. Az éppen csak főtáblás, 16. helyen kiemelt Szarka Gábor extázisban játszott. Egymás után játszotta a végletekig kiélezett mérkőzéseket, és nyerte meg őket. A legjobb négy közül végül is a bronzérmet szerzett. A még csak 11 éves Vass Borbála fő táblára jutása a serdülők között is komoly eredménynek számít.

Ezzel az eredményekkel a szakosztály legeredményesebb versenyét produkálta! ????????

Gratulálunk versenyzőinknek és edzőiknek egyaránt!

Az OB jegyzőkönyvei:

https://asztaliteniszezz.hu/…/2023-evi-ujonc-u11-u13…/