Csapatunk számára is újra kezdődött a bajnokság.

A Covid járvány miatt kialakult helyzetben, szakosztályvezetés döntésének megfelelően U17B csapatunk egy korcsoporttal feljebb az U19 II. osztályában szerepel a szezon második felében.

Nagyon vártuk már ezt a lehetőséget, ahol a rendezőként állhattunk pályára, a VESC csapatával játszottuk az első meccset, mérhettük össze tudásunkat.

Az első szettben nagy akarattal, jó nyitásokkal, lelkes szép játékkal sikerült megnyugtató előnyt kiharcolnunk, bár az ellenfelünk pontonként zárkózott fel, az izgalmas végjátékban sikerült javunkra fordítani és megnyerni a szettet. 25:23

A második szettet is ilyen lendülettel kezdtük, ismét több pontos előnyt szerezve, azonban a végére a lendület elfogyott, figyelmetlen buta pontokból magunkra húztuk ellenfelünket. Pillanatnyi hullámvölgyet kihasználta a Veszprémi csapat és nagy küzdelemben 22:25-re nyerte a szettet.

Ebben az első két szettben tudtunk jó játékkal szoros eredményt elérni.

A következő 2 szettben már futottunk az eredmény után, sok bátortalan nyitással, nyitásrontással adtunk el pontokat ellenfelünknek. A pontatlan beindításokból nehezen tudtunk megfelelően támadni.

A második mérkőzésünk elmaradt,a Budapesti csapat távolmaradása miatt.

Sokkal többet vártam a lányoktól, több volt bennük, mint amit megmutattak. Főleg mezőnymunkában, nyitásfogadásban kell sokat fejlődnie a csapatnak.

Ezt a mérkőzést nyerni lehetett volna, véleményem szerint mind nyitások erősségében, mind pedig hálónál jobb játékerőt képviseltünk, Mindezzel együtt a játékukat bíztatónak találom, hiszen 2002-2003-as születésű csapat ellen tisztességesen helytálltunk.

Voltak bizakodásra okot adó szép labdamenetek, egyéni okos megoldások, jó nyitás sorozataink és támadásaink!

Tovább dolgozunk a hibák javításán, remélhetőleg legközelebbi fordulón már kitart a lendület a mérkőzés teljes ideje alatt.

SZOSI -VESC 1:3 (23,-22,-14,-13)

A csapat tagjai: Bóta Izabel, Csóka Kitti, Gráczer Virág, Horváth Nóra, Kocsis Dorka, Kőrösi Zorka, Nagy Dorina, Németh Anna, Palotai Lili, Ragasits Lili, Rákóczi Lilla, Rudolf Larissza

Edző: Magyarósi Andrea