rplabda Röplabda U14 leány válogatott edzőtábor

 Folyamatos edzőtáborokkal készülnek az előttük álló feladatokra az ország legjobb 14 év alatti röplabdásai. A keret tagja két Sportiskolás lány: Szendrődi Rebeka és Németh Tekla. A csapat edzője Bedőcs Gergely.

Június 27-30. között újra egy bővebb keret kapott bizonyítási lehetőséget Balatonfüreden. A tábor célja a keretszűkítés volt. Nagy öröm számunkra, hogy Szendrődi Rebeka és Németh Tekla is jól és kitartóan teljesített, így mindketten maradhattak a folytatásra, és csatlakozhattak a korábban kiválasztott legjobb 13 játékoshoz!

Június 30.-július 3. között 28 fős keret állt az edzők rendelkezésére. A napi két 3-3,5 órás edzés nagy kihívás elé állították a játékosokat. A technikai és taktikai feladatok mellett már a fizikális részekre is nagyobb hangsúlyt fektettek az edzők. 6-6 elleni játék szituációk gyakorlása is elkezdődött. Egy alkalommal délután a Balaton parton töltődhetett fel a csapat. A tábor végeztével a szakmai stáb kijelölte azt a 22+2 játékost akikre jövőben számít. Sajnos ketten sérülés miatt nem tarthattak velünk a továbbiakban. Nagy bánatunkra Németh Tekla térde bevizesedett így Ő volt az egyik kimaradója a következő tábornak. Felépülése után a jövőben biztos tagja a válogatottnak.

Július 7-15. között Keszthelyen táboroztak a lányok. A kilenc napos összetartás célja az A és B keret kialakítása volt. A tervek szerint mindkét alakulatot benevezzük az Országos Ifjúsági Bajnokságba a 2016/2017-es szezonban. Nyáron sajnos több összetartásra nem lesz lehetőség. Az őszi és téli szünetben lesz még lehetőség az összetartásra, ezért döntöttünk egy rendszeres versenyzési lehetőség mellett, így minimum 4-6 hétvégi tornán szerepelnek majd a csapatok. A nagy cél a december végi nemzetközi tornára való tisztességes felkészülés.

A táborban az egyéni képzések mellett az intervall terheléseké volt a főszerep. Az utolsó három napban védekezési és nyitásfogadási feladatok voltak. Az utolsó 6-6 elleni játék már kimondottan jól sikerült.
A szakmai munkát a Szövetségi kapitány Halász Márta irányítja. A stáb tagja edzőként a Sportiskola Röplabda szakosztályának vezetője Bedőcs Gergely is „Minden este értékeltünk és a következő nap feladatait beszéltük át, és osztottuk szét egymás között. A játékosok mellett az edzők teljesítményét is figyelték. A Szakmai Kollégium és a MOB illetékesei is elismerően nyilatkoztak az összes edzőről. Hosszú több éves munkába vágtuk a fejszénket. A lányok elszántak és becsülettel végzik a dolgukat. Többen nemzetközi szinten is elismert játékosok lehetnek. „

Bedőcs Gergely