[spvideo]https://youtu.be/TIhCr_Zccwo[/spvideo]

3:0-ra veszítette el a Haladás VSE-Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata a Kecskemét elleni osztályozó visszavágóját. A vereség azt jelenti, hogy a következő szezont is az NB II-ben kezdi majd meg a szombathelyi együttes.

Nem sikerült kiharcolnia az NB I-be jutást a HVSE-VSA női röplabdacsapatának, ugyanis Mucsi Péter együttese az idegenben elszenvedett 3:1-es vereséget követően hazai pályán 3:0-ra kapott ki a Kecskemét gárdájától. A szombathelyiek csupán az első szettben tudták komoly erőbedobásra késztetni a remek erőkből álló vendégcsapatot.

Mucsi Péter vezetőedző, HVSE-VSA
“Vannak hiányérzetek. Én azt gondolom, hogy nem játéktudásban szenvedtünk vereséget, hanem sokkal inkább a fejünkkel. Egyszerűen nem kaptunk olyan impulzusokat az egész bajnokságban, ami ilyen kiélezett mérkőzésekre felkészítette volna a csapatot és ez meghatározta ezeknek a meccseknek a végeredményét.”  

A Kecskemét elleni hazai mérkőzésen búcsúzott el az aktív játéktól Simon Judit. A zöld-fehérek  csapatkapitánya  közel 20 éven át röplabdázott magas szinten. Pici ürüm az örömben, hogy az utolsó meccsén vesztes gárda tagja lehetett a szombathelyi szurkolók egyik nagy kedvence.

Simon Judit röplabdázó, HVSE-VSA
“Igazából ém már készültem erre, hogy abbahagyom, de azért nagyon meglepett az, hogy így búcsúztattak el.”

A szombathelyi csapatnak sem a Palota, sem pedig a Kecskemét ellen nem sikerült kiharcolnia az NB I-be jutást. Ez pedig azt jelenti, hogy Mucsi Péter tanítványai a 2016-2017-es szezont is a másodosztáylban kezdhetik majd meg.

forrás:www.sztv.hu