Újabb fordulót játszottak le a női NB II-ben, s így már csak két játéknap van hátra. Mivel a Haladás újabb győzelmet aratott, így már behozhatatlan előnyre tett szert a Nyugati csoportban, s így biztossá vált, hogy a vasi csapat lesz majd az ellenfele a Palotának a másodosztály májusi döntőjében.

A Haladás ezúttal a Közgáz otthonában nyert két sima és egy rázós szettben. Mivel ráadásul az üldöző Balatonfüred kikapott a másik szombathelyi csapat otthonában, így nekik már nyolc pont a hátrányuk. Egyedül a PEAC tudná még beérni őket, amely a hétvégén nem lépett pályára, így nekik még három meccsük van hátra, s a kilenc pontos különbséget matematikailag még le tudnák dolgozni. Győzelmeik száma azonban ez esetben is egyenlő lenne, a játszmaarány azonban mindenképpen a szombathelyiek oldalára billentené a mérleg nyelvét. A csoport harmadik meccsén a Kalocsa az Ikrény otthonában tudott győzni.

NŐI NB II, NYUGATI CSOPORT:
SZoESE – Szent Benedek-Balatonfüred 3:1 (21, 23, –24, 17)
Közgáz SC és DSK – Haladás VSE-Vasi Sport Akadémia 0:3 (–16, –24, –9)
Ikrényi DSK – Kalocsai SE 2:3 (–23, –22, 24, 22, –12)

Az már korábban eldőlt, hogy a Keleti csoportban a Palota végez az első helyen, s a fővárosiak ezúttal Nyíregyházán nyertek nagyon simán, s így már 13 pont az előnyük az ezúttal Egerben vereséget szenvedő szegediek előtt. Útóbbi sikerrel az egriek nagy lépést tettek a harmadik hely megszerzéséért, mert így négy pont az előnyük a Honvéd Zrínyi előtt, amely otthonában azonban még a következő fordulóban pályára kell lépniük. A csoport harmadik meccsén a Szolnok magabiztos sikert aratott a sereghajtó Eötvös DSE otthonában.

KELETI CSOPORT:
VIKSZ Agria RC – SZTE EHÖK SE 3: 1 (10, 19, –15, 25)
Nyíregyházi Sportcentrum – Palota RSC 0:3 (–17, –14, –13)
Szolnoki Sportcentrum Sportiskola – Ráthonyi Kft.-Eötvös DSE 3:0 (11, 12, 7)

forrás: www. http://hunvolley.hu/