rplabda Magabiztos győzelem Budapesten

KÖZGÁZ SC – HALADÁS VSE/VASI SPORT AKADÉMIA    1:3 (-19,9,20,23)

NB II-es női röplabda mérkőzés

vezette: Halécius, Harsági

HVSE/VSA : Varga Nikolett, Végh Júlia, Fazekas Szilvia, Simon Judit, Kiss Brigitta, Dancsecs Nikolett, Zoltán Anna(liberó)

csere: Tóth Zsuzsanna, Demény Laura,

vezetőedző: Dr. Mucsi Péter, Edzők: Petre Mircea Antonio, Bodovics Árpád

jók: Tóth Zsuzsanna, Dancsecs Nikolett, Fazekas Szilvia, Végh Júlia, Zoltán Anna,

Az alapszakasz utolsó mérkőzésére készültek a csapatok a Közgáz budapesti otthonában. Az már az előző fordulóban a Veszprém ellen hazai pályán aratott győzelemmel eldőlt, hogy az alapszakaszt megnyerte a HVSE/VSA.

Egyből egymásnak feszültek a csapatok, igazi előny egyik csapat sem tudott kialakítani a játszma közepéig. Szép mezőnyjátékot mutattak be a csapatok és támadásban is kiváló teljesítményeknek tapsolhatott a szépszámú közönség. 15:12-nél még a HVSE előnyét mutatta az eredményjelző, majd ezt követően a Közgáz kiváló nyitásainak és zöld-fehérek elbizonytalanodása eredményeképpen elhúzott a hazai csapat. Ezt az előnyt kihasználva meg is nyerte a játszmát a budapesti csapat.

A játszma elvesztése nagyon felpaprikázta a vendégeket. Agresszívabb nyitásokkal előbb Fazekas Szilvia alakított ki óriási előnyt (11:2), majd Dancsecs Nikolett nyitásai 20 pont fölé repítették a vendégcsapatot(20:5). Hiába próbálkozott a hazaiak edzője időkérésekkel és szinte az egész csapat lecserélésével, ezzel sem tudta kizökkenteni a parádésan játszó Szombathelyieket. Bő negyed óra alatt egalizálta az állást a HVSE.

A harmadik szett eleje szorosan indult. A hazaiaknál Tolnay Dominika szélsőtámadásai hozták a pontokat. Jó sáncjátékának köszönhetően sikerült elbizonytalanítani a hazai támadójátékot. Dancsecs Nikolett középjátéka hozott remek pontokat a vendégeknek. A játszma közepétől Végh Júlia nyitásai okoztak zavart és hozták el vendégelőnnyel a végjátékot. Fazekas Szilvia juttatta játszmalabdához a szombathelyi lányokat, melyet értékesítve jutott játszmaelőnyhöz a vasi alakulat.

Mindent egy lapra feltéve kezdett bele a harmadik játszmába a Közgáz. Kiss Brigitta és Tóth Zsuzsanna szélsőjátékával előnyt szerzett a vendég gárda. 17:14-es vendég vezetésnél a pályára visszatérő Ruppl Tímea nyitásai mattolták a vendégeket és fordította 20:14-re az állást. Végh Júlia, majd Fazekas Szilvia hozta közelebb a pontarányt. Közel jutott a játszma megnyeréséhez a hazai csapat. Tóth Zsuzsanna vette háttára a csapatot és kiváló nyitásainak köszönhetően előbb fordított a vendégcsapat, majd mérkőzéslabdánál egy védhetetlen nyitással zárta le a mérkőzést a csapatkapitány.

Dr. Mucsi Péter: Szokatlan felállásban kezdtük a mérkőzést betegségek, sérülések miatt, ez bizonytalanná tette a játékunkat. A második szettre változtattunk a felálláson és ez pozitív hatással volt az egész csapat játékára, magabiztos játszmagyőzelmeket eredményezett. A negyedik etap mutatta meg a csapat mentális erejét. Óriási teljesítmény volt a lányoktól, hogy képesek voltak megfordítani az állást, ezzel megnyerték a találkozót. Gratulálok minden csapattagnak, edzőnek, stábtagnak az alapszakasz megnyeréséhez, mindnyájuk kimagasló munkájának eredménye ez a parádés részsiker. Köszönöm áldozatos munkájukat!    

Junior:

KÖZGÁZ SC – HALADÁS VSE/VASI SPORT AKADÉMIA    0:3 (16,22,7)

Magabiztos győzelemmel őrzi veretlenségét a VSA/HVSE junior csapata. A találkozó egészében sikerült ellenfele fölé nőnie. Érett játékkal, bizonyították, hogy nem véletlenül vezetik a tabellát.

VSA/HVSE: Horváth Dóra, Zoltán Anna, Dabronaki Emese, Végh Júlia, Varga Réka, Dancsecs Nikolett, Csere: Farkas Barbara(libero), Pászthory Júlia(libero), Demény Liza,

14. forduló
Közgáz – HVSE/VSA 1:3
Kalocsa – Szoese 1:3
Vesc – Pte Peac 0:3
Szent-Benedek – Ikrény 3:2

felnőtt NBII női röplabda alapszakasz nyugat végeredménye:

1. Haladás VSE-Vasi Sport Akadémia 36
2. Szent Benedek-Balatonfüred 31
3. PTE-PEAC 30
4. SZoESE 21
5. Közgáz SC és DSK 17
6. Ikrényi DSK 15
7. Kalocsai SE 11
8. VESC 7