Továbbra is az első helyen áll az NB II. Nyugati-csoportjában a HVSE-VSA női röplabdacsapata.

[spvideo height=”281″]https://youtu.be/ugfG6UE00NU[/spvideo]

A szombathelyiek számára háromhetes szünet következik a bajnokságban, így nem lesz könnyű átmenteni jó formájukat a folytatásra.

Az őszi szezon végén a Haladás VSE-Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata az első helyen állt a bajnokságban. Azóta elkezdődött a tavaszi idény, és a szombathelyiek ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták, azaz sorban nyerik a mérkőzéseiket. Most viszont újabb szünet következik a pontvadászatban és kérdéses, hogy sikerül-e átmenteniük a folytatásra jelenlegi remek formájukat.

Bokor Laura röplabdázó, HVSE-VSA
“Szerencsére nyertünk a meccseken. Jól indult a bajnokság. Sajnos most egy hoszabb kihagyás következik újra, három hétre le kell állni meccsben. Trmészetesen edzésben folytatjuk tovább, kapunk egy kis terhelkést is szerintem. Edzőmeccseket próbálunk játszani.”

A fiatal szombathelyi csapatnak egyre nagyobb esélye van arra, hogy megnyerje az alapszakaszt, és a rájátszásban a Keleti-csoport bajnokával küzdhessen meg az élvonalba kerülésért. A jelenlegi helyzet alapján a Palota együttese lehet a nyugati régió bajnokának ellenfele.  

Mucsi Péter vezetőedző, HVSE-VSA
“Azt hiszem, hogy ez a csapat alkalmas lenne arra, hogy ezt a bajnokságot megnyerje. Ezt bizonyította. A bajnokság elején voltak kisiklásaink, még akkor nem állt össze annyira a csapat. A kacsai vereség inkább fájó, mint a Pécs elleni hazai vereség az első fordulóban. De azt követően szettet sem vesztett a csapat, tehát igazán összeállt a játékunk.”

Mucsi Péter csapata február 13-án folytatja a bajnokságot. Addig a gárda intenzív edzésekkel készül a folytatásra, de a vezetők megpróbálnak edzőmérkőzéseket is leszervezni annak érdekében, hogy az együttes játékban maradjon.

forrás: www.sztv.hu