A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2017. szeptember 22-23-án rendezi meg az Aréna Savariában a VIII. Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktornát. A torna célja a 2009-ben tragikus autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltán emlékének ápolása, és a Falco KC részére megfelelő felkészülési mérkőzések biztosítása.

Az idei Horváth Zoltán Nemzetközi Emléktornára a házigazda Falco KC Szombathely csapatától az Atomerőmű SE, a szlovák Komárno és az osztrák Fürstenfeld Panters kapott meghívást. Az osztrák csapat sérülésekre hivatkozva a torna előtt nyolc nappal visszamondta a meghívást. A menedzsment megfeszített munkájának köszönhetően négy nap alatt sikerült helyükre méltó ellenfelet találni. A horvátországi Eszék csapata a KK Vrijednosnice Osijek elvállalta a felkérést.

2017 09 18 HZ sajto2

A tavalyi bajnokságban második helyen végzett a Falco KC, ennek megfelelően a szurkolók és a csapat vezetése is bízik az idei jó szereplésben. Sikerült egyben tartani az ezüstérmes csapat 70 százalékát. A tavalyi játékosok közül maradt Darrin Govens, Ivan Zigeranovic, Alekszander Pustahvar, Váradi Benedek, Tóth Norbert, Durázi Krisztofer, Kovács Bence és Hódi Patrik. Új igazolásként visszatért a Falcoba Perl Zoltán, aki nagyon hasznosan játszott a kosárlabda EB-n. Milos Borisov Szolnokról, Julian Norfleet Zalaegerszegről, Kucsora Csaba pedig Budapestről helyezte át székhelyét Szombathelyre. Váradi Kornél távozása után Srecko Sekulovics vezetőedző munkáját Milos Konakov segíti edzői minőségben. A sárga–feketék augusztus 14-től kezdték meg a felkészülést a fiatalokkal, a légiósok augusztus 28-31. között csatlakoztak hozzájuk. Két játékos, Perl Zoltán és Tóth Norbert a kosárlabda válogatott EB szereplése után tudott csatlakozni a csapathoz.

Az emléktornán megkoszorúzzák Horváth Zoltán emléktábláját, amelyen részt vesz családja is. A rendezvényt Szombathely Megyei Jogú Város támogatja, amellyel méltó módon kívánnak emléket állítani „Cecének”, az „Égi Centernek.”

Fontos információ még a nézők részére, hogy a torna alatt a Falco mérkőzéseken 1 perces dobóversenyt rendezünk. A versenyre jelentkezőknek 1 perc áll rendelkezésére, hogy kosárba bedobjon 1 ziccert, 1 büntetőt, 1db 3 pontost és egy kosarat a félpályáról. Az első játékos, akinek sikerül mind a négy dobást érvényesítenie, nagy értékű ajándékcsomagot vihet haza. Amennyiben a fenti játékszabály alapján nem kerül ki győztes, úgy a résztvevő játékosok között

kisorsoljuk a szerencsés nyertest a torna döntő mérkőzése után. A dobóversenyre a jelentkezést a helyszínen, a jegyzőasztalnál lehet megtenni!

VIII. Horváth Zoltán Nemzetközi Kosárlabda Emléktorna részletes programja:

  1. szeptember 22-23.

Arena Savaria Szombathely

Résztvevő csapatok:

Atomerőmű SE Paks, KK Vrijednosnice Osijek , MBK Rieker Komarno, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Program:

  1. szeptember 22. péntek

16:30   Atomerőmű SE Paks – MBK Rieker Komarno (SVK)

18.15   Megemlékezés-koszorúzás

18.30   Megnyitó

19:00  KK Vrijednosnice Osijek (CRO) – Falco-Vulcano Energia KC

 Szombathely                 

  1. szeptember 23. szombat

15:30   III. mérkőzés: a harmadik helyért

18:00   IV. mérkőzés: a döntő

19:45   Eredményhirdetés

 

Különdíjak:

MVP díj (IBM pont alapján)

Legjobb hazai játékos

Legjobb center

 

Napi belépőjegy árak:

Diák, nyugdíjas: 500,- Ft

Felnőtt: 1000,- Ft

A napi belépőjegy egy napra, két mérkőzésre érvényes.

Pénztárnyitás a mérkőzés előtt egy órával.

Belépőjegyek elővételben is megvásárolhatók a Markusovszky u. 6. szám alatt szeptember 18-21. között 8.00-tól 15.00 óráig.

A tornára a Falco KC éves bérletei nem érvényesek.

A rendezvény jegybevételének 10%-a a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány javára kerül felajánlásra.

horvathzoliemlektorna2017 plakát