Kosrlabda logo Nem volt esély a Hepp Kupában tovább lépni

Szerda este rendezték meg Budapesten az MTK- SZoESE – Sportiskola női Hepp Kupa második fordulójára.

A két csapat nem nagyon ismerte egymást, de az tudható volt, hogy a játékos állománya a budapesti gárdának a legerősebb a B csoportban.

A magas ember nélkül felálló vendégek megilletődötten kezdték a mérkőzést, és a taktikai feladatokat sem tudták megvalósítani sem a támadásban sem a védekezésben. Sok kinti dobás és kevés betörés jellemezte a vendégek játékát, amin már ekkor látszott, hogy nagyon esetleges eredményességet biztosíthat csak. A hazaiak a legerősebb csapatukat játszatták végig az első félidőben, nem lazítottak a tempón. Minden rossz kísérletből gyorsindítást vezettek, ami a könnyű gólszerzést biztosította számukra.

A második félidőben sem volt húzó egyéniség a SZoES-nél. Minden mutatóban alul maradtak a szombathelyiek és ezzel egyre nőtt a számbeli különbség a csapatok között. Az utolsó negyedben mindkét oldalon a fiatalok játszottak már tét nélkül. A bajnokesélyes simán lépett túl az erősen tartalékos szombathelyieken.

Kozma Tamás edző:

Egy percig nem volt esélyünk, de ha a pozitív oldalát kell keresnem ennek a meccsnek, akkor az az lehet, hogy a fiatalok sokat játszhattak, erősebb, magasabb, képzettebb játékosok ellen.

Női kosárlabda, Hepp Kupa

MTK – SZoESE – Sportiskola 106-46 (26-10, 34-10, 31-14, 15-12)

A SZoESE összeállítása:

Tóth (5), Hansági (6/6), Gusztafik (9), Czinder (6), Gyuricza (1),Csere: Hajdinák (5/3), Simon C.(9/3), Boronkay -, Simon L. (5/3), Kovács (-)

Jók: Simon, Hajdinák

Vezetőedző: Kozma Tamás

Edző: Szabó László

50 néző